Colosseum Tannlege

Colosseum Tannlege

Her får du hjelp med alt fra den årlige tannsjekken og ordinær tannbehandling til estetisk tannbehandling, kirurgi, tannregulering for barn og voksne og implantatprotetikk. Ved akutt behov får du alltid hjelp på dagen. Du finner oss midt i Fredrikstad sentrum.

Adresse: Farmannsgate 2
Fredrikstad
Hjemmeside https://colosseumklinikken.no/colosseum-tannlege-fredrikstad/
Instagam: 69 36 88 00
Kategorier: Tjenester, Lege, tannlege og helsetjenester, Farmannsgate,
Stikkord: Tannhelse, Kirurgi, Regulering, Klinikk,
Redd for å gå til tannlegen

Redd for å gå til tannlegen

«Jeg har ikke vært hos tannlegen på flere år» Det er et utsagn jeg ofte hører av nye henviste pasienter flere ganger i uken. Det er sikkert mange av dere som leser dette som kjenner seg igjen. Hvorfor er det slik?

Svært ofte er det tidligere opplevelser gjerne fra barndommen som har satt sine spor. Som barn er man mye mer sårbar enn som voksen....men man drar det med seg i «bagasjen». Dessverre har noen av disse pasientene opplevd misbruk som barn og de aksepterer ikke at fremmede mennesker invaderer munnhulen...en meget privat sfære.

Tannleger har etterhvert blitt veldig oppmerksom på dette problemet og vet hvordan man skal møte disse pasientene. Derfor legger man stor vekt på å skape tillit og en trygg atmosfære. Det finnes sågar offentlige støtteordninger for de som er hardest rammet hvor psykolog inngår i teamet ( TOO ordningen).

Almentannlegen vil i de fleste tilfeller kunne gi slike pasienter god hjelp.

Som spesialist ser jeg de som er hardt rammet. I likhet med andre kolleger bruker jeg god tid på å kartlegge problemet slik at man kan få laget en god behandlingsplan med flere alternativer. I den prosessen må jeg ofte konferere med de andre spesialistene ved senteret. Jeg har blant annet to oralkirurger og en periodontist (tannkjøttspesialist) å velge mellom. Av og til må vi også dra nytte av en kjeveortoped eller endodontist (rotfyllingsekspert). Deretter får pasienten et kostnadsoverslag til godkjenning. Skulle man lure på noe står en pasientkoordinator klar til å svare på spørsmål.

Det hender at tenner går tapt og det er et traume for de fleste. Derfor er det godt å i de fleste tilfeller kunne tilby midlertidige tenner på direkten ...og det beroliger mange.

For de som til tross for tilvenning likevel ikke klarer å gjennomføre behandling kan vi tilby sedasjon med tabletter eller intravenøs injeksjon. Vi har et narkoseteam bestående av anestesilege og anestesisykepleier som sørger for at pasienten også kan sove seg gjennom behandlingsseansen.

Er du en av de som ikke klarer å gå inn på et tannlegekontor, vit det finnes mange tannleger i Fredrikstad som vil kunne tilby god behandling. Skulle du velge oss står et team bestående av hyggelige tannhelsesekretærer, dyktige almentannleger og spesialister klar til å hjelpe deg. Ikke nøl med å ta kontakt. Husk vi starter aldri en behandling uten ditt samtykke.....og vi starter alltid kun med en hyggelig prat.

Kai B Hannestad

Tannlege spes. Oral protetikk

Fagansvarlig Colosseum Fredrikstad Farmangate

Ansvarshavende i Oral Protetikk

Spesialistutdannelsen (SPRO)

Det Odontologiske Fakultet UiO