Ribbe, potetstaver og spinat med asiatiske smaker

Restauranten til Quality Hotel i Nygaardsgata har åpent både for hotellgjester og for andre som har lyst til å stikke innom for en matbit. I tiden framover kommer de til å ha asiatiske smaker på menyene. Derfor har kjøkkensjef Gian Carlo Garcia og soussjef Emil Hammar gjort følgende vri for sentrumsmagasinets lesere:

Ribbe, potetstaver og spinat med asiatiske smaker
Jul Selskap Nyttår Ribbe Oppskrift Utgivelse: Jul og vinter 2016 Tekst: Stine I. Braseth-Ellingsen

Prøv noe annet enn surkål og kokte poteter til ribba! Quality Hotel gjør en asiatisk vri med chili og ingefær i tilbehøret. Og med kokkens glasering av honning og sennep blir ribba vidunderlig saftig.

Ribbe, potetstaver og spinat med asiatiske smaker

ca. 3 porsjoner

  • 3 porsjonsstykker ribbe à ca. 180 g
  • 1 bakepotet, skrellet og skåret i tykke staver
  • 3 håndfuller med spinat, godt skyllet
  • chili, strimlet, en liten håndfull
  • ingefær, strimlet, en liten håndfull
  • Smør samt sesam- eller rapsolje til
    steking

Glasering til ribben

  • ½ dl dijonsennep
  • 1 dl honning
  • 1 krm ingefærpulver (ev. litt sesamolje)
  • salt og pepper

Sjy

  • 1 buljongterning med oksekraft
  • 5 dl vann

Kok kraften inn sammen med hvitløk, ingefær, salt og pepper. (Obs. Buljongterninger pleier å være veldig salt, så ha i salt etter behov.)

Slik går du fram

Sett ovnen på 180 grader.

Legg ribbestykkene i en form i ovnen i 15 min.

Damp potetstavene i kasserolle i 10–15 min.

Rør sammen ingrediensene til glaseringen.

Ta ribbestykkene ut av ovnen. Pensle dem godt med glaseringen på begge sider slik at de får en gylden og blank overflate. Sett dem deretter tilbake i ovnen i 15 min. Ta ut når de er ferdige.

Imens: Varm en stekepanne, ha i rikelig med smør og olje. Stek de dampede potetstavene til de blir gyllenbrune, ca. 10 min. Pass på at de ikke svir seg fast i panna. Ha på salt og pepper. Når potetene er ferdige: Legg dem på et kjøkkenpapir på en tallerken, så de kan
renne av seg.

Tørk av stekepannen med et kjøkkenpapir. Stek chili- og ingefærstrimlene lett i sesam- eller rapsolje (2 ss). Obs. Ikke for hard varme. Stek i et par minutter. Høyne deretter varmen, og ha oppi den skyllede spinaten. Obs! Rør så vidt rundt, før du tar pannen av platen igjen! Hvis spinat stekes lenger, klapper den sammen.

Legg ribbe, potetstaver og spinat pent på tallerkener. Ha på sjy.