Mercedes 250 SL

Vi er stadig i byen. Og det er mange måter å komme seg til sentrum på. Vi kan kjøre bil, sykle, gå, ta ferge, ta buss, løpe. Hvordan kommer du deg til og fra?

FMV Foto Stine I. Braseth-Ellingsen Høst 2015

Jeg har alltid vært interessert i biler. Mercedesen kjøpte jeg nærmest som et vrak og har totalrestaurert den siden 2001. Jeg bruker den når det er opphold og pent vær. I sommer kjørte jeg bilen til sentrum så å si hver dag. Bilen er god å kjøre til å være såpass gammel. Man må ta det litt med ro med en slik bil.

– Albert finner seg godt til rette i baksetet. Når vi kjører forbi noen på gata, er det gjerne noen som peker og sier ”Se bikkja!”. Han pleier å sitte og følge med når vi kjører. Men når vi kommer over 60 km/t, legger han seg ned med snuta over kanten.

– Jeg har også to andre eldre biler: en BMW 02 turbo 74-modell og en Volkswagen Boble 1300 S 73-modell. BMW-en kjører jeg klassiske billøp med. Jeg har deltatt i Rallye Monte-Carlo Historique fire ganger og Rally Corsica Historique én gang.


Jon Petter Gudesen

  • Alder 56 år
  • Hva Kjører til byen i en klassisk bil for å hilse på kona Ingrid Johanne Holen Gudesen, som driver klesforretningen Ce-Ci i Storgata 12
  • Bor Kråkerøy
  • Tidsbruk ca. 7 min