Støtter klimaopplysning for barn

Støtter klimaopplysning for barn
Smart Energi heier på nysgjerrigperer!

Derfor inngår Smart Energi et samarbeid med Litteraturhuset Fredrikstad og sponser programserien «Harde Fakta: Ung». Her skal barn bli inspirert og lære hvordan de kan gjøre en forskjell. Programserien er rettet mot barneskolebarn og forgår i selve skoletiden.
- Skal vi ta smarte valg for fremtiden må vi ha kunnskap om teknologi, klima og bærekraft, sier Hilde Bekkevard i Smart Energi.
- Med «Harde Fakta» kan vi tilby en ny generasjon ungdom en arena for læring hvor nysgjerrigheten pirres og kunnskapen bygges.
I programrekken inviterer Litteraturhuset Fredrikstad Norges beste formidlere innen realfag og høsten 2019 kommer blant annet professor i bevaringsbiologi ved NMBU og forfatter av boken «Insektenes planet», Anne Sverdrup-Thygeson på besøk. Målet er å engasjere barna til å tenke. Hvor mye betyr insektene for planten? Når er det miljøvennlig med vindkraft? Og hvordan kan vi bruke trådløs strøm?
- Klimaengasjementet blant de unge er formidabelt. Vi ønsker å stimulere og gi barna gode argumenter og kunnskap, og det vil Harde Fakta bidra til, mener Hilde Bekkevard.

Smart Energi støtter hvert år en rekke tiltak rettet spesielt mot barn og unge.
- Jeg gleder meg til å se 300 skolebarn i storsalen på Litteraturhuset Fredrikstad. I Smart Energi satser vi på det nære. Vi ønsker å gjøre en forskjell lokalt og globalt, avslutter Bekkevard.